top of page

OVER TIM

Mijn naam is Tim Talma, geboren in 1993 en woonachtig in Breda. Ik golf sinds mijn 11de en ben sinds het slaan van de eerste bal helemaal gek geworden op het spelletje. Na veel sporten beoefend te hebben: tennis, judo, tafeltennis en voetbal koos ik er voor om verder te gaan met golf! Het mooie aan het golfspel is dat alle dingen die je doet, doe je zelf. Je kan niemand anders de schuld geven na het slaan van een bal. Hierdoor werd ik geprikkeld.

Ik ontwikkelde me als golfspeler snel en dat zorgde voor de nodige successen. Op mijn 14de werd ik geselecteerd voor de Nederlandse selectie. Deze selectie kwam tot stand door verschillende goede nationale resultaten. In deze tijd van +/- 1,5 jaar in de selectie heb ik veel geleerd. En me bewust gemaakt van het feit dat ik echt verder wilde met deze sport. Na mijn studie afgerond te hebben op het middelbaar onderwijs koos ik ervoor om sport en studie te gaan combineren. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een diploma aan het Johan Cruyff College, sportmarketing en evenementenorganisatie. In deze tijd heb ik me ook ontwikkeld als golfspeler. Dit heb ik gedaan door verschillende wedstrijden te spelen zowel internationaal als op nationaal niveau.

In 2016 ben ik afgestudeerd als B PGA Holland Professional. En in 2021 afgestudeerd als A PGA Holland Professional. Inmiddels ben ik AAA PGA Holland Professional.

Door het volgen van deze studies wilde ik zoveel mogelijk kennis verzamelen over het golfspel. Graag draag ik deze kennis over naar mijn leerlingen. Naast mijn werkzaamheden als teaching professional steek ik nog veel tijd in het ontwikkelen van mijn eigen spel. Dit wil ik blijven doen omdat ik zelf wil blijven ervaren wat spelen onder druk met je doet. Als je dit zelf ervaart kan je dit ook beter overbrengen naar je leerlingen. 

Na 6 jaar werkzaam te zijn geweest op Golfbaan Princenbosch ben ik sinds 2021 werkzaam op Prise d’Eau. Mijn rol binnen Prise d’Eau als Operationeel Manager van de Golfacademie bestaat uit het geven van golflessen, maar daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de Golfacademie.

Ik hoop u snel te mogen begroeten op Prise d’Eau!

Belangrijkste behaalde opleidingen: 

2021 - heden

PGA Holland AAA Professional

In 2021 heb ik de hoogste graad toegekend gekregen van de PGA Holland. Deze graad is behaald door een combinatie van spelniveau, mijn huidge rol binnen de Golfacademie en kwaliteit van lesgeven. 

2019-2021

PGA Holland A Professional

Door het behalen van deze graad ben ik in staat om alle niveaus les te geven. Daarnaast geeft het mij de mogelijkheid om als Operationeel manager van de Prise d'Eau Golfacademie te functioneren. 

2005-2008

Lid Nationale Selecties 

Tijdens deze periode kwam ik uit voor de Nederlandse selectie teams. 

Werklocaties 

2021-heden

Prise d'Eau 

Op deze mooi baan gelegen in Tilburg ben ik verantwoordelijk voor de Golfacademie. Ik vervul deze rol als manager van de Golfacademie. Deze rol gaat gepaard met werkzaamheden achter de schermen, maar daarnaast geef ik ook nog golflessen. 

2015-2021

Golfbaan Princenbosch

Als professional werkzaam geweest op Princenbosch. Hier was ik verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, selectieteams en zakelijke lessen. 

2014-2015

Golfclub De Dommel

Mijn stage periode heb ik hier met veel plezier doorgebracht. Tijdens deze stage was ik verantwoordelijk voor het jeugdbeleid. 

bottom of page